Agility Training Almere   
Jacob Muilwijk

Ik ben Jacob Muilwijk.

In 1987 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met behendigheid bij KC Waterland. Pas vanaf 2000 ben ik met een grotere inzet actief en heb bij ATA met meerdere honden getraind en daarnaast geef ik een aantal jaren instructie bij JJA in Lelystad.

Met plezier hebben mijn honden met mij het spelletje gespeeld van debutant tot en met de C-klasse. Op dit moment heb ik nog twee kanjers.

Ik wil mensen graag meenemen in mijn passie voor behendigheid, maar met plezier lopen maakt je nog geen goede instructeur cq. trainer. Kennis en vaardigheden overbrengen vraagt meer en ik heb mede daarom de nodige scholing gevolgd en doe dit nog geregeld zodat ik doorontwikkel in mijn handling als ook in het lesgeven. Ik probeer bij mijn lessen een balans te houden tussen instructie geven en trainen.

Natuurlijk heb ik ook mijn zwakheden en de belangrijkste wat betreft het lesgeven: het lopen van de hond trekt mijn blik wat meer dan het handlen van de baas. Tja, niet gezien, dan moet de cursust het gewoon nog eens over doen.

 

 

 

Trainers:

Cor Groen in 't Woud
Michel Groen in 't Woud
Bob Veerman
Nicole Veerman
Mary Kerssen
Ina Mittermeijer
Peter van de Brink
Rob Boshuis
Tom Stricker
Jacob Muilwijk
Ron Baltus